8 Jenis Balang Plastik Untuk Kuih Raya Yang Sering Menjadi Pilihan

8 Jenis Balang Plastik Untuk Kuih Raya Yang Sering Menjadi Pilihan. Mencari balang plastik untuk kuih atau biskut sememang menjadi masalah bagi sesetengah netizen ataupun peniaga - peniaga yang ingin menampakkan kelainan pada pembungkusan Mereka.

Tidak terhad kepada peniaga, kini Balang Plastik telah menjadi trend kepada suri rumah untuk meletakkan kuih atau biskut, gula, garam, kopi, serbuk kunyit, kari dan sebagainya, ini kerana kelebihan - kelebihan yang terdapat pada balang - balang tersebut.

Antara kelebihan - kelebihan Balang Plastik pada masa kini adalah seperti:-

1. Nampak Cantik
Apa yang penting adalah penampakan Visual bagi mata melihat keunikan pada balang plastik. Sememangnya balang plastik kini telah didatangkan dengan pelbagai bentuk dan jenis. Pada masa lalu, kita cuma biasa melihat balang plastik dengan penutup merah, tetapi kini, balang plastik telah didatangkan dengan pelbagai warna. Antara warna yang menjadi pilihan pada masa kini adalah:-

  • balang plastik tudung 'clear'
  • balang plastik tudung 'gold'
  • balang plastik tudung 'hitam'

*Tudung membawa maksud penutup

Walaubagaimanapun tudung atau penutup balang plastik ini tidak terhad kepada 3 warna diatas, terdapat juga warna- warna lain seperti hijau, putih, oren, silver, biru kuat, biru laut dan pink.

2. Kedap Udara.
Kelebihan Balang Plastik pada masa kini, ianya kedap udara, ini jelas dapat memanjangkan jangka hayat biskut atau makanan yang diisi didalam balang tersebut.

3. Tidak Mudah dimasuki Serangga
Pada masa kini penggunaan balang plastik, dapat mengelakkan daripada dimasuki serangga seperti semut. Ini menjamin kebersihan Produk, terutamannya makanan.

Berikut adalah 8 jenis balang plastik yang sering menjadi pilihan pengguna:-


Baca juga 6 Tips Untuk Memilih Balang Kuih Yang Perlu Anda tahu

Untuk melihat banyak lagi jenis - jenis balang Plastik boleh KLIK ke Balang Kuih dan Plastik Teluk Intan

0 comment... add one now