Google Adsense Menawarkan Iklan Native

Google Adsense Menawarkan Iklan Native. Google Adsense kini telah menawarkan beberapa Iklan baru yang lebih mesra website ataupun blog. Format baru iklan Google ini adalah Native In-feed ads dan Native In-article ads. 

Native In-article ads
In-article adalah format iklan yang dioptimumkan oleh Google untuk membantu anda meletakkan iklan native di antara perenggan halaman anda.

Antara Kelebihan - kelebihan memasang Native In-article ads adalah

1. Pengalaman pengguna yang lebih baik: In-articles ads menggunakan elemen iklan pengiklan yang berkualiti tinggi supaya ianya kelihatan hebat dan memberikan pengalaman yang lebih baik kepada pembaca.

2. Ideal untuk mobile: In-articles ads adalah iklan lebar penuh yang sesuai untuk mengisi ruang skrin yang lebih kecil yang tersedia pada peranti mudah alih (Mobile).

3. Dioptimumkan Oleh Google: In-article ads dioptimumkan oleh Google untuk memastikan ia berfungsi dengan baik di halaman artikel anda.

Dibawah disertakan contoh iklan Native In-articleNative In-feed ads

Iklan Native In-feed ads
Iklan In-feed ads adalah format baru yang boleh anda letakkan di dalam 'feed' anda untuk membantu laman web memberikan pengalaman yang lebih baik kepada pengguna dan pelawat website..

Contohnya, suapan boleh menjadi suapan editorial (mis., Senarai artikel atau berita) atau penyenaraian (Senarai produk, perkhidmatan, dll.). Oleh itu iklan Native In-feed ini akan menyesuaikan paparannya dengan kandungan feed.


Kebiasanya, yang meletakkan iklan In-feed ini adalah di antara kandungan laman sesawang, atau di mana feed anda bermula atau berakhir dan iklan ini tidak mengganggu pengguna laman sesawang anda.

Contoh iklan

0 comment... add one now