3 Kesalahan Semasa Memilih Kosmetik Yang Perlu Anda Tahu

Kesalahan Semasa Memilih Kosmetik. Bagi wanita, mesti setiap orang ada cara sendiri untuk pilih barang kosmetik kan. Tapi pernah tak terfikir cara korang tu sesuai tak. Adakah semua wanita dapat beli kosmetik yang tepat untuk dipakai. Jom kenalpasti kesalahan yang mungkin korang buat masa memilih kosmetik.


Baca review
Okay percaya tak ada sesetengah wanita yang tak pernah langsung nak baca review sesuatu barang tu. Baca review daripada media sosial pun dapat membantu korang memilih kosmetik yang tepat. Selalunya pada review ni ramai yang akan share pengalaman dorang menggunakan barang kosmetik ni. Korang boleh buat catatan sendiri daripada review yang korang baca tu. So next time bila nak beli barang kosmetik korang dah tau mana yang okay atau tak. So duit pun tak membazirkan.

Kandungan bahan kosmetik
Sebaiknya korang baca dulu kandungan bahan kosmetik tu. Sebab mungkin ada kandungan bahan yang tak sesuai dengan kulit korang. Bila pakai bahan yang tak bersesuaian mungkin akan menyebabkan kerosakan pada kulit muka. So jangan tengok pada harga promosi je korang terus nak beli. Lepas ni ambil masa untuk baca kandungan bahan okay.

Ikut trend
Ketahui tend terkini walaupun trend tu tak perlu diikuti sepenuhnya. Setidaknya korang tak dikatakan ketinggalan zaman. Beli kosmetik yang dapat bertahan lama. Dengan cuaca yang tak menentu pasti ada pengeluar produk yang menghasilkan kosmetik sesuai dengan keadaan cuaca dan kelembapan udara.

So pastikan korang beli kosmetik yang sesuai okay. Beli jenis kosmetik yang memang korang akan guna. Jangan nampak cantik je terus beli. Tapi bila pakai dan tak sesuai kan membazir? Membeli lah secara bijak, okay!

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "3 Kesalahan Semasa Memilih Kosmetik Yang Perlu Anda Tahu"

Post a Comment