Resepi Tauhu Goreng Tepung Spicy

Tauhu Goreng Tepung SpicyAgak-agak ramai tak yang tak suka makan tauhu. Same lah kita tapi bila sekali dah rasa tauhu goreng tepung ni emm memang tak berhentila mengunyah je. Budak-budak pun laju je makan.


Bahan-bahan

- 2 biji tauhu
- 1 peket tepung goreng spicy (nak pakai serbuk kari pun boleh)
- Minyak untuk menggoreng

Cara-cara

- Bahan pun simple je kan, sebab memang senang sangat nak buatnya.
- Firstly, potong tauhu nipis-nipis. Sebab apa kena nipis pulak? Yelah dah korang rasa tauhu pun tak nak takkan nak potong tebal pulak. Okay selain tu sebab kita nak rasa dia rangup. Gigit pun dah cukup rasa sedap dia.
- Panaskan minyak, dah cukup panas salutkan je tauhu tadi dalam tepung dan goreng. Api jangan terlalu kuat ye.
- Goreng hingga keperangan, angkat dan toskan. Goreng tauhu sehingga habis.

See senang je, tak perlu pakai telur ye sebab tauhu tu lembut. Kalau goreng dengan telur nanti dia tak rangup and jadi lembik. Kadang budak-budak makan je dah habis baru tanya ni apa, sebab sedap sangat. Tak percaya, cubalah!

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Resepi Tauhu Goreng Tepung Spicy"

Post a Comment