Cara Mudah Install Whatsapp di Laptop/PC via WEB

Cara Mudah Install Whatsapp di Laptop/PC via WEB

Yang masih tertanya-tanya macam mana caranya nak install whatsapp dekat laptop, boleh cuba cara ni. Tapi pastikan pc atau laptop tu kepunyaan peribadi ya sebab whatsapp ni kan agak privacy sikit. Bagi yang selalu menggunakan whatsapp dalam bisnes online mungkin lebih senang kalau menggunakan laptop. Kalau rasa insecure, khas kan satu nombor untuk reply whatsapp customer je okay.

1.Pastikan pada smartphone korang dah install whatsapp ye.

2.Pada laptop, gunakan google chrome dan pergi ke website web.whatsapp.com. Tunggu hingga QR Code keluar.


3.Pada smartphone korang, tekan menu bahagian atas kanan pada whatsapp. Pilih whatsapp web.

4.Kemudian hala kan kamera handphone pada laptop/pc dan scan QR Code. Secara automatik korang akan masuk ke whatsapp web.

5.Okay siap.

So dah boleh reply dekat pc kan. Simple je, takdelah susah nak reply whatsapp customer. Jimat masa dan efektif!

0 comment... add one now